Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Αναδημοσίευση Δελτίο Τύπου ΝΕ Συνασπισμού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ζητούνται πρωτοβουλίες από τον νεοεκλεγμένο Δήμαρχο

Αντίθετος ο ΣΥΝ με κάθε σκέψη εκποίησης του ακινήτου στο Λιμανάκι της Λάρδου




Για μια ακόμα φορά  η αμαρτωλή Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ) με διαρροές πληροφοριών στον τύπο για διαγωνισμούς εκποίησης του ακινήτου στο Λιμανάκι της Λάρδου -που ωστόσο δεν έχουν δημοσιευθεί- θέλει να δοκιμάσει τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας απέναντι στις προθέσεις της. Δεν θα της χαλάσουμε το χατήρι. Ο Συνασπισμός για μιά ακόμα φορά εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή του στην εκποίηση της έκτασης αυτής. Η ΚΕΔ υποσχόμαστε οτι θα μας βρει πάλι μπροστά της. Οι λόγοι πολλοί:

-Η έκταση αυτή σε συντριπτικό ποσοστό είναι δασική με απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής επίλυσης δασικών διαφορών, στην οποία είχαν προσφύγει πολίτες, μετά την εγκληματική ενέργεια της ΚΕΔ να ζητήσει και να πετύχει προσωρινά τον αποχαρακτηρισμό του δάσους στις αρχές της δεκαετίας του ΄90.  Πρόκειται για ιδιαιτέρου γενετικού ενδιαφέροντος παράκτια δασική έκταση.

-Η εκποίηση έχει καθαρά εισπρακτικό και καθόλου αναπτυξιακό χαρακτήρα. Με την τσιμεντοποίηση και αυτού του χώρου, καταστρέφεται ένα ακόμα φυσικό κεφάλαιο που διαθέτει η Ρόδος, από τα λίγα που έχουν απομείνει για τα οποία έρχονται οι επισκέπτες  στο νησί μας. Μπορεί να φανταστεί κάποιος  τη Ρόδο χωρίς τους ελεύθερους χώρους στο Λιμανάκι της Λάρδου, στην παραλία της Τσαμπίκας, στο Πρασονήσι; Είναι ακριβώς αυτά τα ακίνητα που έχουν βάλει στο μάτι κάποιοι για να βγάλουν τα δικά μας μάτια. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε. Αντίθετα οι χώροι αυτοί με ευθύνη της Αυτοδιοίκησης πρέπει να οργανωθούν με ήπιο τρόπο, έτσι ώστε να γίνουν ακόμα πιό ελκυστικοί και αποδοτικοί, με απόλυτη προστασία του απαράμιλλου φυσικού περιβάλλοντος.

-Η νέα προσπάθεια εκποίησης γίνεται με πλήρη απουσία και άγνοια της τοπικής κοινωνίας και παρά τις αντιρρήσεις και τις ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς από τους τοπικούς φορείς και την αυτοδιοίκηση. Τέτοια συμπεριφορά ακόμα και στους πρόσφατα εκλεγμένους άρχοντες, που υποστηρίζονταν μάλιστα από το κυβερνών κόμμα, αν δεν αποτελεί περιφρόνηση τι είναι;

Ο ΣΥΝ ζητά από την  ΚΕΔ να απομακρύνει κάθε σκέψη και να ανακαλέσει τυχόν αποφάσεις για εκποίηση ακινήτων στη Ρόδο. Ζητά παράλληλα από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς του τόπου, από τους βουλευτές και ιδιαίτερα από τη νέα δημοτική αρχή η οποία οφείλει να αναλάβει την πρωτοβουλία και το συντονισμό μιάς ευρείας σύσκεψης όλων των τοπικών φορέων και πολιτικών δυνάμεων για να ληφθούν αποφάσεις διεκδίκησης και προστασίας με δυναμικό τρόπο της δημόσιας ακίνητης περιουσίας στη Ρόδο.
Επιτέλους ας γίνουμε αφεντικά στον τόπο μας!

Ρόδος 30-11-2010
   Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου