Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Ανακοίνωση του ΡΟΔΟΚΟΚΚΙΝΟΥ για το 'σήριαλ' με τη Ryanair

Παραφράζοντας τον Σαίξπηρ θα μπορούσαμε να πούμε «Πολύ σαπίλα υπάρχει στο βασίλειο της …Ροδιμαρκίας». Το θέμα της RAYANAIR με τα παρελκόμενά του αναδύει την οσμή της σαπίλας!...

Η ιστορία είναι γνωστή. Πριν από δυο περίπου χρόνια το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου μέσω της ΔΕΤΑΠ, μιας ανώνυμης εταιρείας του, προχώρησε  στην υπογραφή μιας οριακά  νόμιμης  σύμβασης  με την αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους RAYANAIR. Μέσω «διαφημιστικής» καμπάνιας της Ρόδου στην ιστοσελίδα της  εταιρείας ουσιαστικά χρηματοδοτούσε την πραγματοποίηση πτήσεων της RAYANAIR στη Ρόδο και στην Κω.
 Το «πείραμα» έγινε ζηλευτό από  τον Υφυπουργό Τουρισμού ο οποίος  έπιασε το νόημα και επιχείρησε να το επεκτείνει και σε άλλες περιοχές όπως Βόλος, κ.α. υποσχόμενος εδώ κι εκεί πόρους του Υφυπουργείου και του ΕΣΠΑ.  Αλλωστε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν μπορούσε να μείνει έξω από το «παιχνίδι», αντίθετα έπρεπε να ελέγξει τους αιθέρες, αφού τις θάλασσες τις είχε ήδη ελέγξει η κυβέρνηση της ΝΔ  αφήνοντας πίσω της … «Αγούδημους».   Εξάλλου στις εκλογές,  όποτε κι αν γίνουν, ο πατριώτης μας Υφυπουργός  πρέπει να πλασάρει το έργο του στους Δωδεκανήσιους ψηφοφόρους.

Οι δουλειές  φαίνεται ότι πηγαίνανε καλά. Και όταν οι δουλειές πάνε καλά, αρχίζουν οι ζήλιες και δίπλα στα SUPER MARKET  αρχίζουν να αναπτύσσονται διάφορα παραμάγαζα. Έτσι τοπικοί πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες  μετατράπηκαν σε ντίλερ  αεροπορικών εταιρειών.  Άλλοι άρχισαν επαφές με την EASY JET (Δήμος Ρόδου), άλλοι με την AEGEAN (Περιφέρεια νοτίου Αιγαίου) και άλλοι (παλαιό ξενοδοχειακό κατεστημένο) επέμεναν με την TUI. Και πάνω από όλους ο επίδοξος “Δωδεκανησιάρχης” κ. Νικητιάδης να το «παίζει»,  αναλόγως, με όλους και με κανέναν.

Έφτασε όμως η ώρα που τα μισόλογα και τα υπονοούμενα δεν μπορούν να καλύψουν τα παιχνίδια που παίζονται σε βάρος των συμφερόντων των Δωδεκανησίων!

Είναι  απαίτηση του  ροδιακού λαού να ξεκαθαριστεί τι τελικά υπόγραψαν με την RAYNAIR, πόσο κόστισε το πείραμα στους πολίτες. Ωφέλησε η συμφωνία την τοπική αγορά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  ή μόνο τους ξενοδόχους; Κάποιοι ισχυρίζονται  ότι τα χρήματα που ξόδεψαν ότι οι Δωδεκανήσιοι στις αγορές της Ιταλίας ήταν πολλαπλάσια από αυτά που οι ξένοι επισκέπτες άφησαν στον αγορά μας!...

Είναι απαίτηση  του ροδιακού λαού να ξεκαθαριστεί  τι συζητήθηκε με την AEGEAN στην πρόσφατη συνάντηση του κ. Μαχαιρίδη με  τον αντιπροέδρο της  εταιρείας  κ. Ε.  Βασιλάκη.

Είναι απαίτηση   του ροδιακού λαού να ενημερώσουν κάποιοι άλλοι τι συζητούν με την EASY JET και σε ποιο σημείο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις.

Πόσο εκτεθειμένος, εξαρτώμενος  και ευάλωτος βρίσκεται ο Ροδιακός τουρισμός σε κάθε είδους πιέσεις των μεγάλων tour operators και των μεγάλων αεροπορικών εταιρειών που εξελίσσονται σε μονοπωλιακό θεσμό στην περιοχή μας, όχι απλώς με την ανοχή αλλά και με την διαμεσολάβηση των τοπικών πολιτικών και οικονομικών παραγόντων; Εαν αυτό δεν είναι διαπλοκή τότε τι είναι;

Εκφράσεις όπως «εμείς ανάψαμε τα φώτα» και «κάποιοι είδαν φως και μπήκαν» υποτιμούν την ανθρώπινη νοημοσύνη. Τα μισόλογα και τα υπονοούμενα δε περνάνε. Οι κουτοπονηριές δεν μπορούν να καλύψουν τα παιχνίδια που επιχειρούνται σε βάρος των συμφερόντων των Δωδεκανησίων.

Κι εν τω μεταξύ αποστολή από εκπροσώπους του ΕΒΕΔ, της ΔΕΤΑΠ, της Ενωσης ξενοδόχων και του ΠΡΟΤΟΥΡ μεταβαίνει στο Δουβλίνο, έδρα της RYANAIR, για διαπραγματεύσεις. Από κοντά και ο «πολύς» κ. Χατζημάρκος, ως πρώην πορόεδρος του ΕΒΕΔ.  Αλήθεια ο κ. Υφυπουργός τουρισμού, ο  Δήμος Ρόδου και η Περιφέρεια νοτίου Αιγαίου που βρίσκονται; Μήπως περιμένουν να δουν τα αποτελέσματα για να κάνουν με τους συνομιλητές τους τις «δικές τους κινήσεις»; Ο χορός των σκοπιμοτήτων και των συμφερόντων καλά κρατεί…

Από τους τοπικούς φορείς χρειάζονται καθαρές κουβέντες. Αραγε είναι σε θέση να τις δώσουν;  Περιμένουμε…

1 σχόλιο:

  1. "Κάποιοι ισχυρίζονται ότι τα χρήματα που ξόδεψαν ότι οι Δωδεκανήσιοι στις αγορές της Ιταλίας ήταν πολλαπλάσια από αυτά που οι ξένοι επισκέπτες άφησαν στον αγορά μας"

    Δηλαδή γι'αυτό ενοχλεί η Ryan ?
    Γιατί μπορούσε ο Ροδίτης να πάει και κάπου φτηνά και να ξεκολλήσει λίγο απ'το μίζερο και νοσηρό "κλίμα" της Ρόδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή