Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 'ΡΟΔΟΚΟΚΚΙΝΟΥ' ΓΙΑ ΤΟ 'ΧΑΡΑΤΣΙ' ΤΗΣ Δ.Ε.Η.

                               
Η δημοτική κίνηση ΡΟΔΟ ΚΟΚΚΙΝΟ απέστειλε επιστολή στο Δήμαρχο Ρόδου Στάθη Κουσουρνά με θέμα τη συνδρομή του δήμου ώστε να μην κοπεί το ρεύμα σε κατοίκους της Ρόδου που αδυνατούν να πληρώσουν το φορολογικό χαράτσι. Μια πρωτοβουλία αρκετών δημοτικών στη χώρα που ολοένα διευρύνεται. Θεωρούμε ότι σε αυτή την προσπάθεια η δημοτική πλειοψηφία του Δήμου της Ρόδου οφείλει να ανταποκριθεί, δείχνοντας την απαιτούμενη στοιχειώδη κοινωνική ευαισθησία. Το ΡΟΔΟ ΚΟΚΚΙΝΟ θα συμμετέχει και θα στηρίξει έμπρακτα την δημιουργία επιτροπών κατοίκων σε όλες τις γειτονιές και τα χωριά της Ρόδου, για να αποκρουστεί κάθε προσπάθεια να κοπεί το ρεύμα στα νοικοκυριά που δοκιμάζονται από τη σημερινή «μνημονιακή» πολιτική.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής

Κύριε Δήμαρχε,
Γνωρίζετε ότι η Ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε οικονομική εξόντωση - ιδιαίτερα τα πιο φτωχά στρώματα της κοινωνίας. Η κυβέρνηση και η τρόικα έχουν εξαπολύσει μια πρωτοφανή επίθεση σε βάρος των εργαζομένων, των ανέργων των χαμηλοσυνταξιούχων. Τα εφαρμοζόμενα μέτρα λεηλατούν τα εισοδήματα και τις συντάξεις, αυξάνουν την ανεργία, βαθαίνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση και στο νησί μας.
Γνωρίζετε ότι οι δημότες μας, ιδιαίτερα οι άνεργοι, οι χαμηλόμισθοι και οι συνταξιούχοι αδυνατούν συχνά να καλύψουν βασικές οικογενειακές δαπάνες διαβίωσης.
Γνωρίζετε επίσης ότι αυτά τα κοινωνικά στρώματα -τα συνήθη «υποζύγια»- καλούνται να πληρώσουν δυσβάστακτα χαράτσια με τρόπο εξαναγκαστικό, αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Κύριε Δήμαρχε,
Έχουμε υποχρέωση απέναντι σε αυτή την ανάλγητη φορολογική επιδρομή, όχι μόνο να την καταδικάσουμε, αλλά κυρίως να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια να μην κοπεί το ρεύμα σε δημότες μας που αδυνατούν να το πληρώσουν.
Πρέπει να σας είναι γνωστό καθώς δημοσιεύτηκε ευρέως στον Τύπο, ότι ήδη οι Δήμοι Νέας Ιωνίας, Ελληνικού, Σαρωνικού, Περιστερίου, Ίλιον, Κορυδαλλού, Λάρισας κ.ά. αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και στηρίζουν των αγώνα όλων όσων αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι ώστε να μην τους κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα. Αναλαμβάνουν να προβούν σε μαζικές δικαστικές προσφυγές για λογαριασμό των δημοτών τους.
Θεωρούμε καθήκον και της δημοτικής αρχής της Ρόδου να βρεθεί με κάθε τρόπο κοντά σε κάθε δοκιμαζόμενο κάτοικο. Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο στις 4-11-2011, καταθέσαμε την πρόταση να αναλάβει ο Δήμος Ρόδου, σε συνεργασία και με άλλους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, μια αντίστοιχη πρωτοβουλία και στο Δήμο μας, χωρίς δυστυχώς να πάρουμε απάντηση. 
Κύριε δήμαρχε σας καλούμε να αναλάβετε πρωτοβουλίες που θα υπερασπίζονται τους δημότες που πλήττονται από το άδικο χαράτσι μέσω της είσπραξης των λογαριασμών της ΔΕΗ  και να  εισάγετε το θέμα για συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την λήψη της απαιτούμενης απόφασης.
Σας ενημερώνουμε ότι για την πρωτοβουλία μας ενημερώσαμε τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου κ. Κώστα Σαρρή και η πρόταση μας βρήκε θετική ανταπόκριση.
Καλούμε επίσης και τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις αν δεν υπάρξει ανταπόκριση από την δημοτική πλειοψηφία να κατατεθεί από κοινού το αίτημα για συζήτηση στο ερχόμενο δημοτικό συμβούλιο.
Με εκτίμηση,
Δημήτρης Γάκης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΡΟΔΟ ΚΟΚΚΙΝΟ.



                                                                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου