Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Δελτίο Τύπου 19/1/2011

Αντιπροσωπεία της συντονιστικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Γάκης, επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Ροδοκόκκινο» επισκέφθηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου την Τετάρτη 18-1-2011 και συναντήθηκαν με τον Διοικητή, τον πρόεδρο του συλλόγου των Νοσοκομειακών Γιατρών και το ΔΣ τους Συλλόγου των Εργαζομένων


Οι φορείς του νοσοκομείου ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία αναλυτικά για τις αγωνιώδεις προσπάθειες που καταβάλουν ώστε να κρατήσουν το νοσοκομείο ανοικτό, παρά τα τεράστια προβλήματα υποστελέχωσης που για άλλη μια φορά αντιμετωπίζει το νοσοκομείο μας.


Η πολιτική αδιαφορία της Κυβέρνησης δεν μπορεί πια να καλυφθεί από την φιλοτιμία, την υπευθυνότητα και την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλει το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου με τα εξοντωτικά ωράρια εργασίας. Οι εργαζόμενοι έχουν ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια αντοχής. Η δημόσια υγεία δεν μπορεί να θυσιάζεται στο βωμό του μνημονίου και της τρόικας. Άλλωστε, όπως ενημερωθήκαμε, δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, παρά τα αντιθέτως λεγόμενα, αν οι προσλήψεις για την υγεία εξαιρούνται του κανόνα 1/5 (1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις).


Κι ενώ θα περίμενε κανείς οι φορείς του Υπουργείου να κινητοποιηθούν μετά την κήρυξη του νοσοκομείου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, την λύση κλήθηκαν να την δώσουν για μια ακόμη φορά οι τοπικοί φορείς με μέτρα ασπιρίνες που απλά μεταθέτουν το πρόβλημα. Οι λύσεις τύπου Γαληνός, Ρόδων Α.Ε. και εσχάτως ΚΑΦΚΑ και Συλλόγου ΑμεΑ, απλά δίνουν άλλοθι στην κυβερνητική αδιαφορία χωρίς να λύνουν ουσιαστικά το πρόβλημα. Η λύση που δόθηκε, όπως ενημερωθήκαμε, είναι ενόψει της πρόσληψης με ΑΣΕΠ 40 υπαλλήλων με 8μηνη σύμβαση πιθανόν τον Απρίλιο, και μετά τι; Πόσο ακόμη το νοσοκομείο μπορεί να ζει με τεχνητές αναπνοές 2μηνων και 8μηνων συμβάσεων;


Η συντονιστική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι το Υπουργείο πρέπει άμεσα να κινητοποιηθεί και να προχωρήσει στην πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων. Πρέπει επίσης άμεσα να μεταφερθούν το σύνολο των υπηρεσιών Υγείας του Νομού στη Ζώνη Γ, προκειμένου να δοθούν κίνητρα σε γιατρούς να στελεχώσουν τόσο το νοσοκομείο όσο και τις αποκεντρωμένες μονάδες υγείας στα νησιά μας.


Δεσμευόμαστε ότι άμεσα θα φέρουμε το θέμα στη Βουλή μέσω της Κ.Ο. ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στην Κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση.


Η υγεία είναι θύμα της πολιτικής αντίληψης που θεοποιεί την ιδιωτική πρωτοβουλία και στοχεύει στην υποβάθμιση οτιδήποτε χαρακτηρίζεται σαν Δημόσιο. Μια πολιτική αντίληψη που θέλει τους πολίτες, ακόμα και στο δικαίωμα στη ζωή, χωρισμένους σε δυο κατηγορίες. Σ’ αυτούς που μπορούν να πληρώσουν και να ζήσουν και σ’ αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν για να μη πεθάνουν.


Έχουμε υποχρέωση να ακυρώσουμε αυτές τις πολιτικές.




Συντονιστική επιτροπή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. νότιας Δωδεκανήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου