Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Δελτίου Τύπου για μαρίνα

Με αφορμή την επιμονή του απερχομένου δημάρχου της Ρόδου κ. Χατζηευθυμίου να προωθήσει στη λήξη της θητείας του τις διαδικασίες για την ανάδειξη αναδόχου για τη μαρίνα Μανδρακίου και το καρνάγιο της Ρόδου, από τη δημοτική κίνηση ΡΟΔΟ ΚΟΚΚΙΝΟ εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:



Λίγο πριν το τέλος, ο απερχόμενος δήμαρχος Ρόδου, βγαίνοντας από το λήθαργο, όπως ο ίδιος ανέφερε, ξεπερνώντας κυριολεκτικά τον εαυτό του, αποφάσισε να «βομβαρδίσει» τη ροδίτικη κοινωνία με «εξαγγελίες» νέων μεγάλων έργων, αφού κατά την τετραετία που πέρασε κανένα σοβαρό έργο δεν πραγματοποιήθηκε.



Ο κ. Δήμαρχος προσπαθεί την υστάτη ώρα, ακριβώς στη λήξη της ατυχούς θητείας του, να δείξει πόσο χρήσιμος είναι και τι πρόκειται να χάσει η Ρόδος!!!

Είναι κατανοητή η αγωνία του και η φροντίδα για την υστεροφημία του. Ο Ροδιακός λαός δεν πρόκειται να ξεχάσει ότι πέρασαν τέσσερα χρόνια αδράνειας, πολιτκής και διοικητικής αδυναμίας και αναποτελεσματικότητας που υποβάθμισαν τη Ρόδο.



Ο κ. Δήμαρχος, πιστός στην πάγια τακτική του να αποφασίζει μόνος χωρίς να ενημερώνει κανένα, ούτε καν το Δημοτικό Συμβούλιο, ανακοίνωσε περιχαρής ότι η νέα μαρίνα θα επεκταθεί μέχρι τα σφαγεία.



Η δημοτική κίνηση ΡΟΔΟ ΚΟΚΚΙΝΟ συμφωνεί με το Σύλλογο Περιβάλλοντος και ενώνει τη φωνή της με τις απόψεις του Συλλόγου Περιβάλλοντος γιατί όπως τονίζεται θα χαθεί και το «τελευταίο παράθυρο προς τη θάλασσα», από το Ζέφυρο μέχρι την Ακαντιά, στερώντας παντελώς τη συνοικία του Αγίου Νικολάου από την επαφή της με τη θάλασσα.



Αραγε αυτό εννοούσε ο κ. Δήμαρχος όταν υποστήριζε τη στροφή της πόλης προς τη θάλασσα ;

Αλήθεια μπορεί ένας δήμαρχος να δημοπρατεί τις τελευταίες μέρες της θητείας του έργα πνοής για την πόλη της Ρόδου;

Είναι δεοντολογικά σωστό να προχωρεί σε αναθέσεις συμβάσεων για τόσο μεγάλα έργα; Είναι δημοκρατικό να δεσμεύει τη νεοεκλεγμένη δημοτική αρχή; Εκτός κι αν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της νέας δημοτικής αρχής η οποία οφείλει να πάρει θέση αμέσως.



Καλούμε τους αρμόδιους φορείς να βάλουν φρένο στην υποθήκευση του μέλλοντος της Ρόδου και να σταματήσουν την υπογραφή συμβάσεων από την απερχόμενη δημοτική αρχή. Καλούμε το νέο δήμαρχο να συζητήσει το θέμα στο νέο δημοτικό συμβούλιο, και σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, να πάρει θέση.



Οι πολίτες αναρωτιούνται:

Γιατί τέτοια σπουδή από την απερχόμενη δημοτική αρχή;

Γιατί τόση σιωπή από την ερχόμενη δημοτική αρχή;

Υπάρχουν συμφέροντα που πρέπει να ικανοποιηθούν; Υπάρχουν δεσμεύσεις που πρέπει να υλοποιηθούν; Εαν πάλι δεν συμβαίνουν αυτά τότε ή πρόκειται για τερατώδη άγνοια ή για εγκληματική αμέλεια.



Η δημοτική κίνηση ΡΟΔΟ ΚΟΚΚΙΝΟ θεωρεί ότι η δημιουργία των νέων έργων αφορά όλο το νησί της Ρόδου. Επείγει η σύνταξη χωροταξικής μελέτης ώστε να αντιμετωπισθούν με δημοκρατικές διαδικασίες, με σοβαρότητα, νόμιμα και συνολικά αυτά τα ζητήματα που επηρεάζουν την οικονομική και κοινωνική ζωή των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου