Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012

Δελτίο Τύπου

Οι συμπολίτες μας συνεχίζουν να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της Δημοτικής μας κίνησης ΡΟΔΟ ΚΟΚΚΙΝΟ για την μη πληρωμή του «χαρατσιού» μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.Η Επιτροπή που συγκροτήθηκε για το σκοπό αυτό έχει ήδη συγκεντρώσει αρκετούς λογαριασμούς της ΔΕΗ τους οποίους οι πολίτες έχουν πληρώσει μέσω μηχανημάτων πολλαπλών συναλλαγών και μηχανημάτων ΑΤΜ που διαθέτουν καταστήματα τραπεζών, χωρίς όμως να καταβάλλουν το «ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών» (ΕΕΤΗΔΕ) .

Σήμερα Παρασκευή 24-2-12 ώρα 12.00 θα επιδοθεί με δικαστικό επιμελητή στα γραφεία Ρόδου της ΔΕΗ, εκ μέρους της επιτροπής, η δεύτερη εξώδικη δήλωση που περιλαμβάνει όλα τα ονόματα όσων δεν θέλησαν ή δεν μπόρεσαν να πληρώσουν το χαράτσι, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στην αντισυνταγματική επιβολή της πληρωμής ενός φόρου μέσω της εξόφλησης ενός βασικού κοινωνικού αγαθού, όπως το ηλεκτρικό ρεύμα.
Με τη δράση μας συμβάλαμε στην επιτυχία της πρώτης νίκης του πανελλαδικού κινήματος ενάντια στα χαράτσια αφού αναγκάσαμε τη ΔΕΗ να μη προχωρήσει σε διακοπές ηλεκτροδότησης σε όσους αρνούνται να πληρώσουν το «ειδικό τέλος».

Η Επιτροπή εξακολουθεί να συγκεντρώνει λογαριασμούς ΔΕΗ και αποδείξεις πληρωμής τους που δεν περιλαμβάνουν την καταβολή του χαρατσιού ώστε να αποσταλούν στο άμεσο χρονικό διάστημα και επόμενα εξώδικα.
Για αυτό και καλεί τους συνδημότες μας να συνεχίζουν να καταθέτουν τα σχετικά έγγραφα (αντίγραφο του λογαριασμού της ΔΕΗ και του γραμματίου καταβολής του ποσού κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος).

Η συγκέντρωση των αποδείξεων θα γίνεται στο χώρο του ART CAFÉ Τεχνουργείο που βρίσκεται στην οδό Αυστραλίας στην περιοχή ΚΟΒΑ δίπλα από τα ελαστικά Κασάπης.
Ο αγώνας συνεχίζεται σε άλλα επίπεδα και με άλλες μορφές. Είμαστε έτοιμοι να τον δώσουμε μέχρι την τελική νίκη που είναι η κατάργηση αυτού του χαρατσιού.
Πρέπει επίσης να γίνει κατανοητό, ότι ο αγώνας για τα χαράτσια αφορά μόνον ένα κομμάτι της γενικότερης επίθεσης που δεχόμαστε, και είναι σε όλα τα μέτωπα (εργασιακό, ασφαλιστικό, υγεία, παιδεία κτλ.). Γι αυτό, όλα τα ρυάκια των αντιστάσεων που αναπτύσσονται στα επιμέρους ζητήματα πρέπει να ενωθούν σε ένα δυναμικό ποτάμι αμφισβήτησης και ανατροπής.

Συντονιστική Επιτροπή ΡΟΔΟ ΚΟΚΚΙΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου