Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Σχέδιο ψηφίσματος του ΡΟΔΟΚΟΚΚΙΝΟΥ για το 'χαράτσι' της ΔΕΗ στο Δ.Σ. Ρόδου

 Σχέδιο ψηφίσματος κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο για το ειδικό τέλος επί των ακινήτων, ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης ΡΟΔΟΚΟΚΚΙΝΟ, Δημήτρης Γάκης, στη συνεδρίαση της 16ης Δεκεμβρίου.  Παρά τη σχεδόν απόλυτη συμφωνία, στα λόγια τουλάχιστον, όλων των παρατάξεων η πλειοψηφία με την παρελκυστική τακτική της ναυάγησε την έκδοση κοινού ψηφίσματος. Με την θέση και τη στάση του ο Δήμαρχος αρνήθηκε να αναλάβει την υπεράσπιση των πολιτών που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να πληρώσουν το χαράτσι. Δεν θέλει είπε να προσχωρήσει στο κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» προτιμώντας την ένταξη του στο κίνημα «ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ». 

Με την χθεσινή της στάση η δημοτική πλειοψηφία απέδειξε ότι κυριαρχείται από μια μικρονοϊκή αντίληψη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης και των πολιτών της.
Απέδειξε ότι είναι λίγη και ανίκανη για την εκπροσώπηση της Ρόδου.
Κρίμα!!

Κοινοποιούμε το κείμενο του ψηφίσματος που καταθέσαμε με το περιεχόμενο του οποίου όλοι στο έδειχναν ότι όχι μόνο το αποδέχονται αλλά με τις τοποθετήσεις τους το θεωρούσαν σχετικά συντηρητικό, αλλά όταν ήρθε η ώρα της πράξης το βρήκαν λαϊκίστικο.
Αυτή η τακτική της κοροϊδίας, μας ανάγκασε να αποχωρήσουμε από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
  
Ο Ροδιακός λαός πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματα του για τους αντιπροσώπους του στο δημοτικό συμβούλιο. 
 
·         Θεωρούμε άδικη  την επιβολή ενός ακόμη φόρου στην ακίνητη περιουσία, σε μια εποχή βαθιάς ύφεσης και αντικειμενικής αδυναμίας των φορολογουμένων να ανταποκριθούν σε επιπρόσθετα βάρη.
·         Θεωρούν εσφαλμένη και πρόχειρη τη νομοθέτηση του ειδικού τέλους ακινήτων και τη σύνδεση της είσπραξης του μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, παραβιάζοντας, σύμφωνα με εκτιμήσεις του νομικού κόσμου, θεσμοθετημένες διαδικασίες της φορολογικής νομοθεσίας και βασικές συνταγματικές διατάξεις.
·         Βιώνουμε καθημερινά την απόγνωση και απελπισία των συμπολιτών μας και διαπιστώνουμε την αντικειμενική αδυναμία πολλών εξ αυτών να πληρώσουν αυτό το δυσβάσταχτο χαράτσι.
·         Το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) είναι συνέχεια της λεηλασίας που υπέστη το λαϊκό εισόδημα με τις αλλεπάλληλες περικοπές μισθών και συντάξεων αλλά και τις φοροεπιδρομές, ολόκληρο τον προηγούμενο χρόνο.
·         Γίνεται απαιτητό και από το ένα εκατομμύριο των ανέργων, από όσους βρίσκονται σε πλήρη εισοδηματική αδυναμία χωρίς να είναι καταγεγραμμένοι άνεργοι, το ίδιο και από μικροεπαγγελματίες με κλειστά μαγαζιά και επιχειρήσεις με ελάχιστο ή μηδενικό τζίρο και εισόδημα.
·         Η κοινωνία της πόλης μας, βιώνει την σημερινή κρίση με την υποαπασχόληση των ξενοδοχοϋπαλλήλων, τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας και φτώχειας. Ήδη πολλές οικογένειες αδυνατούν να πληρώσουν τώρα τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού, του νερού, του τηλεφώνου. 
·         Επί πλέον η καθυστέρηση ή η μη εξόφληση των λογαριασμών, λόγω της πρόσθετης δαπάνης του φόρου ακινήτων, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και στους Δήμους, για τους οποίους τα  δημοτικά τέλη που συνεισπράττονται από τη ΔΕΗ, αποτελούν στοιχειώδεις και βασικούς πόρους λειτουργίας, προκειμένου να ανταποκριθούν στο έργο τους.
·         Ο τρόπος είσπραξης έχει όλα τα χαρακτηριστικά της κοινωνικής βαρβαρότητας. Θα κόβουν το ρεύμα, αγαθό πρώτης και ζωτικής ανάγκης για την επιβίωση, σε οικογένειες με αρρώστους, μικρά παιδιά, υπερήλικες. Δεν μπορούμε να δεχθούμε αυτόν τον σύγχρονο καιάδα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφασίζει:

1. Καταδικάζει την φορολογική πολιτική των χαρατσιών και την αντικατάσταση της με ένα νέο, κοινωνικά δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, που δεν θα ρίχνει όλα τα βάρη στους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τις επιχειρήσεις.
2. Δίνει εντολή για την άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου, προκειμένου να προβεί σε διορθώσεις των λαθών που αφορούν στο εμβαδόν των επιφανειών  και στην τιμής ζώνης των ακινήτων.
3.  Ο Δήμος, σε συνεργασία με το δικηγορικό σύλλογο, να οργανώσει την νομική και γραμματειακή υποστήριξη των πολιτών με στόχο τη  μη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος για όσους πολίτες καταβάλουν την αξία του τμήματος της ηλεκτρικής ενέργειας και των διαφόρων τελών πλην του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.
4. Να ζητήσει από την νέα Κυβέρνηση να αναστείλει την πληρωμή του τέλους μέχρι την έκδοση της απόφασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
  
Η απόφαση να κοινοποιηθεί στον Πρωθυπουργό, στους αρμόδιους Υπουργούς και τη Διοίκηση της ΔΕΗ και να δημοσιοποιηθεί σε όλα τα μέσα ενημέρωσης».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου