Τρίτη, 9 Ιουλίου 2013

Στηρίζουμε τον αγώνα των Δημοτικών Αστυνόμων για το δικαίωμά τους στη εργασίαΡόδος, 9 Ιουλίου 2013
                                                   ΠΡΟΣ  Τα ΜΜΕ

                                                   ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Με πρόσχημα την κινητικότητα, η κυβέρνηση επιχειρεί να προχωρήσει σε περίπου 4.000 ανθρωποθυσίες – απολύσεις, καταργώντας  τη Δημοτική Αστυνομία.
Η κυβέρνηση των κομμάτων της διαφθοράς, της διαπλοκής, της κραυγαλέας ανικανότητας, επιτυγχάνει ακόμα ένα μεγάλο πλήγμα στα ανθρώπινα δικαιώματα, στην κοινωνική συνοχή και, εν τέλει, στην οικονομία της χώρας.
Με τις νέες απολύσεις, που υλοποιούνται στα πλαίσια των 25.000 που προβλέπει το μνημόνιο μέχρι το 2015, κατά απαίτηση των τοκογλύφων δανειστών της χώρας  μεγεθύνεται ακόμα περισσότερο ο φαύλος κύκλος της αύξησης της ανεργίας που συνεπάγεται ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας και απομακρύνει την δυνατότητα ανάκαμψης της οικονομίας.
Το ΡΟΔΟΚΟΚΚΙΝΟ υποστηρίζει ότι χρειαζόμαστε δημοτική αστυνομία που θα λειτουργεί  στο πλαίσιο του δήμου, θα παράγει πραγματικά κοινωνικό έργο, και θα υλοποιεί τις  αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων που της έχουν ανατεθεί από το  νόμο.
Η επίθεση ενάντια στη δημόσια διοίκηση συνεχίζεται από τις μνημονιακές κυβερνήσεις. Η ίδια επίθεση όμως, συντελείται και απέναντι στην κοινή λογική:
Δεν μπαίνουν στον κόπο να εξηγήσουν
α) αν πρόκειται για μετάταξη, τι χρειάζεται η διαθεσιμότητα;
β) αν πρόκειται να απολυθούν κάποιοι από τους δημοτικούς αστυνόμους, ποιοι θα αναλάβουν το έργο τους; Η ήδη υποστελεχωμένη ΕΛ.ΑΣ.;
γ) γιατί οι δημοτικοί αστυνόμοι θα πρέπει να κριθούν για τρίτη φορά, όσον αφορά την επαγγελματική τους επάρκεια; Και από ΑΣΕΠ πέρασαν και εξετάσεις έδωσαν μετά την αποφοίτηση από την σχολή των δημοτικών αστυνόμων.
Τα παπαγαλάκια ήδη άρχισαν να αναφέρονται στο ότι η Δ.Α. "δεν έκανε καλά τη δουλειά της". Πώς στηρίζεται αυτό; Ποια αξιολόγηση έγινε και με ποια κριτήρια; Τι μετρήσεις; Και από πότε, αν κάτι δεν πάει καλά, το καταργούμε αντί να το βελτιώνουμε; Αν η κυβέρνηση το πιστεύει αυτό, ας αυτοκαταργηθεί πρώτη αφενός γιατί έχει αποτύχει παντού και αφετέρου για να δώσει πρώτη το καλό παράδειγμα.
Η πραγματικότητα είναι ότι έχουν ξεκινήσει εδώ και τέσσερα χρόνια έναν ανηλεή πόλεμο σε οτιδήποτε δημόσιο. Το αξιοκρατικό, λειτουργικό και αποδοτικό δημόσιο είναι ασπίδα της δημοκρατίας. Αυτή την ασπίδα προσπαθούν συστηματικά να καταστρέψουν, ψευτοθεσμικά και θέτοντας στο σκόπευτρο την απλή λογική: "Ναι και εμείς και το ΠΑΣΟΚ διορίζαμε, αλλά διορίζαμε τους....Αριστερούς!!!"
Όλοι μαζί αντιστεκόμαστε στην ισοπέδωση των θεσμών. Στηρίζουμε τον αγώνα των Δημοτικών Αστυνόμων για το δικαίωμά τους στη εργασία, όπως στηρίζουμε και τον αγώνα κάθε εργαζόμενου για τον ίδιο λόγο.


                                                                               Το  Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου