Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΡΟΔΟ-ΚΟΚΚΙΝΟ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ....

Οι  Αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου πραγματοποιούνται με φόντο τις οικονομικές, κοινωνικές πολιτικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης – προϊόν της επιθετικής πολιτικής του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου- αλλά και στο πλαίσιο της διοικητικής αναδιάρθρωσης  της χώρας με το σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ.

Η αντιμετώπιση των οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων και δυσλειτουργιών στο νέο Δήμο της Ρόδου που θα προκύψει από τη συνένωση των 10 σημερινών μπορεί να είναι αποτελεσματική μόνο μέσα από την ενεργό συμμετοχή των  πολιτών,  των κοινωνικών ομάδων, των νέων, των ελεύθερων  επαγγελματιών, των εργαζόμενων, όλου του Ροδιακού λαού.

Γι’αυτό: 

Παρεμβαίνουμε στις δημοτικές εκλογές, γιατί πιστεύουμε ακόμα πως μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα με καλή θέληση, μεθοδικότητα και σκληρή δουλειά.

Διαφοροποιούμαστε από την κυβερνητική πολιτική του Μνημονίου και του ΔΝΤ! Είτε το θέλουμε είτε όχι αυτό επηρεάζει το τοπικό επίπεδο ζωής και την τοπική δομή της κοινωνίας. Δεν μπορούμε να ψηφίσουμε κανέναν εν ενεργεία βουλευτή, που υπερασπίστηκε αυτήν την πολιτική. Δεν μπορούμε να νομιμοποιούμε ξανά και ξανά τον κομματικό μηχανισμό που έχει ως φέουδο την χώρα σχεδόν όλη την μεταπολιτευτική περίοδο.

Διαφοροποιούμαστε όμως και από την πολιτική οποιουδήποτε θεωρεί το νησί μας ιδιωτική επιχείρηση. Από οποιονδήποτε βάζει το ιδιωτικό συμφέρον πάνω από το κοινό όφελος, πάνω από το κοινό μακρόχρνο συμφέρον.

Διαφοροποιούμαστε με όποιον θεωρεί πως μόνο ο υλικός πλούτος έχει σημασία, και πως το Δημόσιο (που είμαστε όλοι εμείς!) είναι ανίκανο να διαχειριστεί τα τοπικά πράγματα για το κοινό καλό, χωρίς κέρδος.

Διαφοροποιούμαστε από αυτόν που βλέπει γκέτο, εκεί που θα έπρεπε να βλέπει γειτονιές με ανθρώπους, με παιδιά. Από όλους αυτούς που βλέπουν σοβαρά κοινωνικά προβλήματα στην πόρτα τους κάθε μέρα και σφυρίζουν αδιάφορα αντί να κινούν ό,τι είναι στο χέρι τους για να τα επιλύσουν.

Δεν αντέχουμε κανέναν πολιτικό που τάζει σε (χιλιάδες) αριθμούς μόνο και μόνο για να εξασφαλίσει την θεσούλα του. Δεν αντέχουμε πια κανέναν που για την βόλεψη του, είναι ικανός να παρακάμψει διαδικασίες, να πουλήσει την ψήφο του ώστε να εξασφαλίσει το μικρό του ιδιωτικό συμφέρον. Ο ατομικισμός είναι ό, τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε μια κοινωνία, και μέχρι τώρα τον επιβραβεύουν όλοι αυτοί που τον χρησιμοποιούν για την βολή τους.

Δεν αντέχουμε άλλο την μετατροπή της ζωής μας σε φτηνό κακόγουστο ριάλιτι. Δεν έχει σημασία αν είμαστε στην Ρόδο αν η νοοτροπία μας και οι σκέψεις μας δεν συμβαδίζουν με την ομορφιά αυτού του τόπου που χάνεται σιγά σιγά παραδομένη στη δήθεν ανάπτυξη. Δεν μπορούμε να βλέπουμε και άλλη παραλία μας να γίνεται resort. Δεν αντέχουμε άλλο την κουλτούρα του μαζικού τουρισμού όταν το νησί μας έχει να δείξει ιστορία τουλάχιστον 4000 ετών, παράδοση αιώνων, τέχνες και αγροτική παραγωγή, σε ένα καμβά εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς.

Θέλουμε να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε τα λεφτά και την προσωπική προβολή ως υπέρτατο αγαθό και σπουδαίο κατόρθωμα και να επικεντρωθούμε στις ανάγκες του συνόλου.

Θέλουμε την γειτονιά μας, την συνοικία μας, την πόλη μας και το νησί μας ανθρώπινο, καθαρό, δίκαιο. Θέλουμε τις υπηρεσίες μας γρήγορες και ουσιαστικές, με κοινωνικό ενδιαφέρον. Θέλουμε να βλέπουμε πράσινο ξανά, εκεί που τώρα έχει αποκαΐδια, αποτελέσματα της ανικανότητας και της ασυνεννοησίας.

Θέλουμε να μπορούμε να πηγαίνουμε σε κάθε δημόσιο χώρο ελεύθερα χωρίς καταλήψεις, περιορισμούς και αυθαίρετα. Θέλουμε παιδικές χαρές για τα παιδιά μας, σε κάθε γειτονιά. Θέλουμε ασφάλεια χωρίς καχυποψία.

Θέλουμε αθλητισμό και πολιτισμό, αντί για πρέζα και εγκληματικότητα. Θέλουμε χρώματα και καλαισθησία, πρόσβαση όλων σε πεζοδρόμια, δρόμους και υπηρεσίες.

Θεωρούμε την Παιδεία δικαίωμα και υποχρέωση, όχι εμπόριο και διαγωνισμό μαθητικής ικανότητας.

Θέλουμε οικολογική συνείδηση, ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση. Θέλουμε λιγότερο αυτοκίνητο και πολύ καλύτερη δημοτική  συγκοινωνία. Θέλουμε περισσότερα ποδήλατα και σεβασμό στον πεζό.

Οφείλουμε να σκεφτούμε διαφορετικά γιατί δεν έχουμε πολλές άλλες επιλογές!

Στις εκλογές δεν διαμαρτυρόμαστε, Επιλέγουμε αυτό που νομίζουμε καλύτερο για το σύνολο.

Δεν σταματάμε όμως εκεί, αλλά απαιτούμε την συμμετοχή μας και μετά την ημέρα των εκλογών για μια πραγματική τοπική δημοκρατική αυτοδιοίκηση σε όλα τα επίπεδα.

Μπορεί ο δρόμος να είναι μακρύς και δύσκολος, αλλά πάντα ξεκινάει με ένα βήμα.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ

    * Γιατί η ενοποίηση των Δήμων της Ρόδου
    * είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από το άθροισμά τους!
    * είναι κυρίως οι σχέσεις μεταξύ τους….
    * και η ποιότητα αυτών των σχέσεων

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ

Γιατί θέλουμε τη Ρόδο της ποιότητας και της διάρκειας:

    * στις υπηρεσίες
    * στο περιβάλλον
    * στον πολιτισμό
    * στην ανάπτυξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου