Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Δελτίο Τύπου

«Tα φιλέτα της Ρόδου ετοιμάζεται να βγάλει στο σφυρί η κυβέρνηση. Ο δημόσιος πλούτος που πρόχειρα και επιπόλαια ξεπουλιέται δεν ανήκει στον πρωθυπουργό ούτε σε καμιά κυβέρνηση. ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΡΟΔΙΤΕΣ».
Ετσι σχολίασε ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «ΡΟΔΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» Δ. Γάκης, με αφορμή τις πληροφορίες για την προώθηση των διαδικασιών για την εκποίηση του γκολφ Αφάντου και του Πρασονησιού.

Οπως έγινε γνωστό στην απόφαση αυτή κατέληξε η κυβέρνηση, αναζητώντας, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Μνημονίου, έσοδα 7 δισ. ευρώ την τριετία 2011-2013.

Η πρεμούρα για να δείξει έργο η κυβέρνηση, όπως όλα δείχνουν, οδηγεί στο ξεπούλημα της δημόσιας γης με λογικές fast-track, χωρίς δηλαδή εφαρμογή των θεσμοθετημένων κανόνων και διαδικασιών.

Ιδιαίτερα το Πρασονήσι είναι τοποθεσία ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, έχει χαρακτηριστεί ως natura και προστατεύεται ως καταφύγιο άγριας ζωής, αλλά και από τον αρχαιολογική νομοθεσία. Συνεπώς η πολλαπλή προστασία της περιοχής δεν επιτρέπει αποφάσεις δήθεν αξιοποίησης που οδηγούν στην καταστροφή της.
Οι κινήσεις αυτές έχουν καθαρά εισπρακτικό και καθόλου αναπτυξιακό χαρακτήρα.
Είναι εχθρικές ενέργειες που υπονομεύουν το μέλλον του τόπου και εμποδίζουν την ανάπτυξή του με ήπιο και συμβατό με το περιβάλλον και την ιστορία του νησιού τρόπο.

Η ανάπτυξη του τόπου για να είναι βιώσιμη απαιτεί σεβασμό στην ιστορία και το περιβάλλον. Η τοπική κοινωνία θα υπερασπιστεί το μέλλον της.
Η δημοτική κίνηση ΡΟΔΟ ΚΟΚΚΙΝΟ δεσμεύεται να φέρει άμεσα το θέμα στο νέο δημοτικό συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου