Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Παρέμβαση του ΡΟΔΟΚΟΚΚΙΝΟΥ για τη Νέα Μαρίνα Ρόδου

Με ποιά διαδικασία  προχώρησε η κατασκευή  της δεύτερης φάσης της νέας μαρίνας της Ρόδου και πως διασφαλίζονται τα συμφέροντα του Δήμου Ρόδου; Ερώτηση του επικεφαλής του ΡΟΔΟΚΟΚΚΙΝΟΥ προς τον Δήμαρχο που δεν απαντήθηκε.



Στη συνεδρίαση της  25-11-11 ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης ΡΟΔΟΚΟΚΚΙΝΟ  Δημήτρης Γάκης  ζήτησε από τον δήμαρχο να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο για τις διαδικασίες ανάθεσης για την κατασκευή της δεύτερης φάσης της νέας μαρίνας της πόλης. Συγκεκριμένα  ανέφερε ότι:
«Σε επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε στην περιοχή της νέας μαρίνας  διαπιστώσαμε ότι έχουν προχωρήσει τα έργα της δεύτερης φάσης της μαρίνας.  Παρακαλούμε να πληροφορήσετε αμέσως το δημοτικό συμβούλιο με ποιές διαδικασίες έχει ανατεθεί η συνέχιση του έργου, εάν έχετε προχωρήσει στον  απαιτούμενο διαγωνισμό και εάν υπάρχει σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου».

Για το παραπάνω θέμα δεν δόθηκε καμία απάντηση από την δημοτική αρχή.
Οπως και για την τεράστια έκταση των 37000 τμ των εμπορικών καταστημάτων που πρόκειται να κατασκευαστεί και  η οποία εκτός από την αναστάτωση που θα φέρει στην ήδη προβληματική εμπορική κίνηση  της πόλης  θα επιβαρύνει και περιβαλλοντικά την περιοχή.

Η σιωπή του Δημάρχου γεννά πολλά ερωτηματικά που πρέπει να απαντηθούν τόσο για την διαφάνεια των διαδικασιών που ακολουθούνται όσο και για τους παράγοντες που μεθοδεύουν αυτές τις διαδικασίες. Γι’ αυτό θέτουμε και πάλι το ερώτημα προς τον κ. Δήμαρχο και τον καλούμε να απαντήσει δημοσίως:  Με ποιές μεθοδεύσεις προχώρησε το έργο της δεύτερης φάσης της νέας μαρίνας και ποιοί κυβερνητικοί παράγοντες μεσολάβησαν;  Ποιός είναι ο ρόλος του αρμόδιου υφυπουργού  για θέματα τουρισμού στην υπόθεση αυτή; Ποιά συμφέροντα εξυπηρετούνται από αυτές τις μεθοδεύσεις; Μήπως ο δήμος έχει υποκατασταθεί από άλλον φορέα και εάν ναι πως διασφαλίζονται τα συμφέροντα του δήμου και κατ΄επέκταση του ροδιακού λαού;

Αναμένουμε την απάντηση από τον δήμαρχο στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που θα συζητηθεί ο πρϋπολογισμός του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου